A Fiatal Írók Szövetsége szeretettel hív minden érdeklődőt a Fogasházban (Budapest, Akácfa utca 51.) 2011. május 6-7.-én délutántól hajnalig tartó minifesztiváljára, amelyen a kortárs fiatal irodalom ad találkozót az elektronikus- és kísérleti zenével és a fényfestéssel. A két nap során felolvasások, lapbemutatók, koncertek és dj-fellépések mellett a BudapestRebel installációja és vetítése vizuálisan értelmezi újra az elhangzó szövegeket a Fogasház tereiben. A fellépő szerzők művei és a bemutatkozó folyóiratok példányai a helyszínen megvásárolhatóak.

Program:

Május 6. Péntek

17.00 PRAE – lapbemutató
A lapot két szerkesztője, L. Varga Péter és Pollágh Péter, valamint az utóbbi lapszámokban közreműködő szerzők (Deres Kornélia, Deák Botond, Bartók Imre, L. Varga Péter és Pollágh Péter) mutatják be

18.00 Lesi Zoltán, Balla István, Csepregi János, Borbáth Péter és Neszlár Sándor olvasnak fel műveikből

19.30 Kéknyúl-trió – Premecz Mátyás (The Qualitons, Barabás Lőrinc Eklektric) bűvöli a Hammond-orgonát Badics Márk (dob) és Zádor Tamás (gitár) kíséretében.

21.00 Clairwood & Bodó zenéje és a BudapestRebel installációja

Május 7.

17.30 Izsó Zita, Falvai Mátyás, Palágyi László, Király Farkas és Ayhan Gökhan olvasnak fel műveikből

18.30 Symposion és Roham! Lapbemutató

A szabadkai-szegedi Symposion (Sirbik Attila, Bencsik Orsolya, Orcsik Roland, Nemes Z. Márió) és a budapesti Roham! (Bánki Ákos, Szöllősy Géza, Mikó Csaba, Stark Attila, Korchma Zsombor, Tick Péter, Vidák Zsolt, Baranyai András, Sirály Dóri, Szabó Levente) mutatják be folyóirataikat és művészeti projektjeiket, zárásként Takács Tibor, Borza Ákos és Bartha Márk (Defa,), Döme és Fman koncertjével

21- Tolo (LavaLava) Ambient, Lounge szett
24- Crimson & Chrom
03- Dean Olbricht

Az egész éjszakás dj-szettek során mindkét este a BudapestRebel szolgáltatja a vizuális műsort: a nagyteremben tartott vetítést és a Fogasház különböző pontjaira diavetítővel sugárzott szövegeket és képeket a műsorban résztvevő szerzőknek és a Fiatal Írók Szövetségének tagjainak (többek között Bencsik Orsolya, Macsovszky Péter, Nemes Z. Márió, Szabó Marcell, Sirbik Attila, Falvai Mátyás, Csáki Rita, Lengyel Zoltán, Debreceni Boglárka, Domokos Mátyás, Ayhan Gökhan, Palágyi László, Izsó Zita, Borbáth Péter, Neszlár Sándor, Csepregi János, Kollár Árpád, Szőllőssy Balázs, Király Farkas. Orcsik Roland) szövegei inspirálták.